Υποστήριξη από Ευρωβουλευτή


Στα πλαίσια της συζητησής για την "Αιολική Ενέργεια" που λαμβάνει χώρα σε πανευρωπαικό επίπεδο τη τρέχουσα χρονική περίοδο έχει ενταχθεί η πιλοτική εφαρμογή του ερευνητικού έργου PADGETS. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς,  έχει εντάξει την χρήση της πλατφόρμας PADGETS στη διαμόρφωση πολιτικών προτάσεών επεκτείνοντας τη συζήτηση  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την αξιοπίοιηση της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς και τις κινδύνους και τις προοπτικές που κρύβονται πίσω από αυτές τις δράσεις, όπως τις αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Η  πλατφόρμα του PADGETS αποτελεί ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο περιβάλλον εργασίας μέσα από το οποίο οι χρήστες, μπορούν να δημοσιεύουν μηνύματα πολιτικής σε πολλαπλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταυτόχρονα και να συλλέγουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αντίδραση των πολιτών. 

Το ερευνητικό έργο PADGETS, το οποίο υλοποιείται από ομάδα φορέων της ΕΕ, αναμεσά τους το ΕΜΠ, το Fraunhofer Γερμανίας, η Google, η ATC η περιφέρεια του Πιεμόντε και ακόμη 6 φορείς από 8 συνολικά χώρες, συντονίζει το εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πιλοτική εφαρμογή του PADGETS στη συγκεκριμένη δράση φιλοδοξεί να ενισχύσει τη συμμετοχή του πολίτη στις πολιτικές αποφάσεις, μεταφέροντας τη δημόσια διαβούλευση σε χώρους όπου οι χρήστες ήδη αισθάνονται άνετα να επικοινωνούν και να εκφράζουν απόψεις. Με την πλήρη αξιοποίηση της εδραιωμένης παρουσίας των χρηστών αλλά και των δυνατοτήτων διαδραστικότητας μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρείται να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών και να ανακτηθεί η αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών σε σχέση με συγκεκριμένα ζητήματα, παρέχοντας συνεχή ανατροφοδότηση στην ευρωβουλευτή.   Κάνοντας χρήση των προηγμένων εργαλείων που παρέχει το  PADGETS, θα γίνει δυνατή η  συνεκτίμηση της  αντίδρασης του κοινού στις πολιτικές προτάσεις της ευρωβουλευτού και η ανάδειξη  νέων ιδεών.

Για να συμμετέχετε στην καμπάνια "Αιολική Ενέργεια", λαμβάνοντας ενημερώσεις, υποβάλλοντας ίδεές και σχόλια, συνδεθείτε στoυς λογαριασμούς κοινωνικής δίκτυωσης του ευρωβουλευτή Ιωάννη Τσουκαλά και χρησιμοποιείστε το hashtag #renewablewind στο twitter. Επίσης σχετικό υλικό θα δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια της καμπάνιας στο eurenewablewind.blogspot.gr, όπου επίσης έχετε τη δυνατότητα να σχολιάζετε τα σχετικά θέματα. Η καμπάνια θα διαρκέσει από την έως τη 17η Δεκεμβρίου 2012. Αμέσως μετά τη λήξη της καμπάνιας, τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του κόσμου θα γίνουν γνωστά από τα παραπανω μέσα δικτύωσης.